UGP kijkt over gemeentelijke grenzen heen

UGP kijkt over gemeentelijke grenzen heen

20 maart 2018 Bezoeken 0
De Urker Gereformeerde Partij heeft afgelopen vrijdagmiddag (16 maart) een werkbezoek gebracht aan Lelystad Airport. In het licht van de uitbreidingsplannen wilde zij zich als gemeenteraadsfractie goed laten voorlichten om tot een goede wel afgewogen visie te komen op de doorontwikkeling van Lelystad Airport. Niemand minder dan de directeur mevrouw Hanne Buis ontving de fractieleden in het restaurant van het vliegveld.

Nadat de mannen werden voorgelicht over de uitbreidingsplannen van Lelystad Airport was er alle gelegenheid om met mevrouw Buis de voor en tegens van de uitbreiding te bespreken. Lelystad Airport mag groeien tot 45000 vliegbewegingen per jaar tot aan 2043, in de eerst fase zal het gaan om ca. 25000 vliegtuigbeweging per jaar. De uitbreiding van Lelystad Airport zal naar verwachting ook tussen de 400 en 600 fte’s aan banen opleveren die grotendeels mogen worden opgevuld door mensen uit de regio. Deze banen zullen voornamelijk MBO geschoolde banen zijn. ”dat biedt enorme kansen voor onze jonge mensen, ook op Urk, gezien er de komende jaren meer dan duizend MBO geschoolde mensen op de arbeidsmarkt zullen komen.” aldus Willard Woord.

Na de presentatie werden de fractieleden per bus rondgeleid over het bestaande vliegveld als ook het bouwterrein van Lelystad Airport. Eind deze maand zal de nieuwe verkeerstoren af zijn en ook de bouw van de nieuwe terminal vordert gestaag. Aanvankelijk was het de bedoeling dat het vernieuwde vliegveld op 1 april 2019 openging maar na het besluit van de minister, om het proces op een zorgvuldige manier met bewoners en andere belanghebbende te bewandelen, zal Lelystad Airport haar deuren voor airlines en passagiers in 2020 openen.

De namen op de foto’s zijn als volgt;

Foto 1; Pieter Hoekstra, Willard Woord, Willem de Boer, Hanne Buis (directeur Lelystad Airport), Jan Hakvoort, Hendrik Bakker en Gerard Zeeman.

Foto 2: Hendrik Bakker, Gerard Zeeman, Jan Hakvoort, Pieter van der Ham (Commercial Manager Lelystad Airport), Willard Woord, Willem de Boer en Pieter Hoekstra.